Artikel
10.2
Aanpassing werkrooster
De werkgever biedt werknemers vanaf 55 jaar en werknemers met een door hen aan te tonen arbeidstijd van meer dan 40 jaar een aangepast werkrooster aan dat ten minste de volgende elementen bevat:
- het recht om op één locatie te werken, tenzij het organisatorisch belang zich daartegen verzet;
- geen verplichting tot avondwerk, tenzij het organisatorisch belang zich daartegen verzet;
- het recht om uitsluitend na overleg te kunnen worden belast met lesgevende taken in vakken die de werknemer de afgelopen 2 jaar niet heeft gegeven.
In de gesprekscyclus bespreken werkgever en werknemer of er bij de werknemer behoefte bestaat aan vormen van taakdifferentiatie en/of taakroulatie.
Artikel
10.3
Privacybeleid
De werkgever heeft een privacyreglement.
Artikel
10.6
Intellectuele eigendom
Het uitsluitende recht in de zin van de Auteurswet, de Rijksoctrooiwet 1995 en de Zaaizaad- en plantgoedwet 2005 op werken, uitvindingen of voortbrengselen van de werknemer in het kader van zijn arbeidsovereenkomst, komt toe aan de werkgever, tenzij werkgever en werknemer anders overeenkomen.
Artikel
10.7
Thuiswerkregeling
De werkgever heeft een thuiswerkregeling. Deze regeling voorziet per 1 augustus 2023 in een onkostenvergoeding voor thuiswerken die minimaal de hoogte bedraagt van hetgeen de werkgever onbelast mag vergoeden aan de werknemer (voor 2023 betreft dit € 2,15 per dag).
Artikel
10.8
Stagevergoeding
De werkgever heeft een stagevergoedingsregeling, of stelt deze gedurende de looptijd van de cao 2023-2024 op. De werkgever hanteert, ongeacht het opleidingsniveau van de stagiair, een stagevergoeding ter hoogte van ten minste € 250 bruto per maand bij een voltijdstage.